• Συχνές Ερωτήσεις

  • Από τι ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί μουσική;

   Από 2 ετών τα παιδιά μπορούν να ενταχθούν στο ομαδικό πρόγραμμα μουσικής για βρέφη κι από 3-4 ετών στο ομαδικό μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής (μουσικό νηπιαγωγείο). Τα προγράμματα αυτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει το παιδί σε μια πρώτη επαφή με τη μουσική μέσα από το παιγνίδι. Ατομικό μάθημα μουσικού οργάνου ξεκινάμε συνήθως μετά την ηλικία των 5-6 ετών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που το παιδί το θέλει πολύ, μπορούμε να ξεκινήσουμε και σε μικρότερη ηλικία. Για τα παιδιά που τους αρέσει να τραγουδούν υπάρχει το μάθημα του παιδικού τραγουδιού (από 7 ετών και άνω). Πλήρες μάθημα φωνητικής μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά μετά την εφηβεία, ώστε να έχει γίνει η μεταφώνηση και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των φωνητικών χορδών.

  • Πρέπει να έχω δικό μου μουσικό όργανο;

   Γενικά ναι. Αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να έχετε δικό σας όργανο και να έρχεστε στο ωδείο να μελετάτε. Και σιγά – σιγά θα είναι καλό για σας να δρομολογήσετε την αγορά του μουσικού οργάνου που διδάσκεστε, ώστε να είναι ευκολότερη η «διαδικασία» της μελέτης σας. Με τον τρόπο αυτό η πρόοδός σας θα είναι και πιο γρήγορη.

  • Ποιο είναι το κόστος των μαθημάτων;

   Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας, προσπαθούμε να διατηρούμε το κόστος σε πολύ προσιτά επίπεδα για τους σπουδαστές μας, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζουμε την ποιότητα της διδασκαλίας.

   Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες και ενημερωθείτε για τις εκάστοτε προσφορές μας.

   Και βέβαια υπάρχει πάντα η δυνατότητα να σχεδιάσουμε λύσεις ειδικά για σας!

  • Πόσο συχνά θα πρέπει να έρχομαι στο ωδείο και για πόση ώρα;

   Εξαρτάται από το μάθημα και το επίπεδο. Τα ατομικά μαθήματα γίνονται συνήθως 1 φορά τη βδομάδα και διαρκούν 40 λεπτά. Τη μέρα και την ώρα την επιλέγουμε από κοινού. Τα ομαδικά μαθήματα μουσικών οργάνων και τραγουδιού γίνονται επίσης 1 φορά τη βδομάδα και η διάρκειά τους εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων. Σε περίπτωση που έχετε στόχο κάποιο πτυχίο ή απλά θέλετε σφαιρικότερη γνώση, θα χρειαστεί να έρχεστε και 1 ακόμη φορά για να παρακολουθείτε και το ομαδικό μάθημα της θεωρίας.

  • Διοργανώνετε κάποιες συναυλίες, όπου μπορούν να παίξουν οι μαθητές;

   Και βέβαια. Το Ωδείο  μας διοργανώνει συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, στις οποίες έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όλοι οι σπουδαστές που το επιθυμούν και που είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν (ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου και είδους μουσικής). Στις συναυλίες μας θα δείτε από παιδάκι 5 χρονών που μόλις έχει ξεκινήσει πριν λίγους μήνες, μέχρι δεξιοτέχνες μουσικούς έτοιμους ν’ αρχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα. Οι συναυλίες αποτελούν ένα ιδιαίτερα ισχυρό κίνητρο για μικρούς και μεγάλους να τελειοποιήσουν ένα μουσικό κομμάτι της αρεσκείας τους και του επιπέδου τους και να το παρουσιάσουν στους συγγενείς και τους φίλους τους. Ξεχωριστή εμπειρία και ιδιαίτερα διασκεδαστική.