• Βιολί

  • Εδω θα διαπιστώσετε ότι το βιολί είναι ένα όργανο το οποίο μπορεί να παίξει με ευκολία όλα, σχεδόν, τα είδη μουσικής. Από κλασική μέχρι παραδοσιακή ελληνική και από τζαζ μέχρι ροκ. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα ακούσματά σας, μπορείτε να επιλέξετε το είδος μουσικής το οποίο θέλετε να διδαχθείτε και να το ακολουθήσετε.

    Στους αρχάριους βασικοί στόχοι του μαθήματος είναι να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πλήρως τα βασικά στοιχεία. Επειδή «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», στο Ελεύθερο Ωδείο, ο μαθητής θα μάθει από την αρχή να τοποθετεί σωστά τα χέρια του στο όργανο και θα αποκτήσει τη σωστή αντίληψη της κινησιολογίας του παιξίματος. Έτσι  θα χτιστούν ισχυρά θεμέλια στο διάβασμα και στο παίξιμό του τα οποία θα του επιτρέψουν να έχει ταχύτατη εξέλιξη ως βιολιστής και ως μουσικός γενικότερα.

    Στο μεσαίο επίπεδο,  οι μαθητές εξελίσσουν τις δεξιότητές τους, εφαρμόζοντας τα όσα έχουν μάθει. Εδώ, η τεχνική εξελίσσεται περαιτέρω και παράλληλα χτίζεται η εκφραστικότητα και η πλαστικότητα στο παίξιμο.

    Στα προχωρημένα επίπεδα, ο μαθητής είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος μουσικός και το μάθημα εστιάζει, εκτός από τη δεδομένη τεχνική η οποία εξελίσσεται συνεχώς, σε υψηλού επιπέδου αισθητικές επιταγές και την ανάπτυξη του προσωπικού ύφους, το οποίο είναι ιδίωμα του επαγγελματία μουσικού.